TIL- OG OMBYG

Tilbygning indpasset det eksisterende

Villaen her fra 1960'erne har gennemgået en totalrenovering og fået tilføjet en ny tilbygning indeholdende stue, kontor, badeværelse og walk-in.

Se mere hos Danske Boligarkitekter eller se projektets indstilling til Renoverprisen 2024 (klik for link).

Lokation
Størrelse
Status
Kunde
Aarhus
180 m2
Udført
Privat

En naturlig tilføjelse

I forlængelse af det eksisterende hus var der lige akkurat plads til en helt smal tilbygning. Den nye tilbygning indordner sig den eksisterende boligarkitektur og udgør en naturlig tilføjelse til det eksisterende. 

Tilbygningen fremstår med tilbagetrukket, træbeklædt gavl og gennemgående brystning, der skaber en fin indramning. 

Image
Image

LØSNINGEN

Hvordan bygger man til uden at spolere den eksisterende arkitektur og kulturarv?

Oprindeligt ønskede familien en tilbygning i den anden ende af huset, men under skitsemødet stod det klart, at der fandtes en bedre løsning. Løsningen blev denne skræddersyede tilbygning, der "omfavner" gavlen, men på husets præmisser, så der dannes en vinkel på huset.

Vinklen skaber en solkrog, og i tilbygningen er der integreret solbænk og en privat aftenterrasse mod vest.

Uderum

Tilbygningen forlænges ud i haven og danner en naturlig vinkel på huset. Boligen er åbnet op mod haven, hvor der er skabt et uderum afgrænset af den nye tilbygning. Fra stuen kan man således gå direkte ud på terrassen, som forbinder hus og have. 

Image

Ovenlysvindue

Det eksisterende køkken er ombygget og et nyt overlysvindue med fritlagte spær giver nu et godt lys og en god rumfornemmelse.

Image

Image

Køkken

Køkkenet har udkig til både himmel og have. Fronterne i egetræ med klassiske bøjlegreb bringer varme til boligen og er en fin reference til husets oprindelse.

Stue

Stuen i den nye tilbygning har lysindfald fra flere retninger og en god kontakt til boligens haverum.

De gule mursten er taget med indenfor og  blevet en del af indretningen, hvilket forbinder det indre udtryk med det ydre.

 

Image

Image

Lys

Via ovenlys og store vindues/-dørpartier er der arbejdet med dagslyset og kontakten til haverummet.

 

Træbeklædt gavl

I begge ender af den nye tilbygning fremstår gavlen med tilbagetrukket, sort træbeklædning, der står i fin kontrast til den gule tegl og matcher vinduesrammer, sålbænke og sokkel. 

Image