TILBYG

tilbygning i hasselager, aarhus

En familie på tre fik vokseværk og blev til fire og manglede plads. Et nyt hus blev købt med den hensigt, at der skulle udvides og åbnes op i de eksisterende rammer. Resultatet blev, at 90´er villaen blev kraftigt opgraderet med en større ombygning, tilbygning, carport og skur samt udearealer.

Nordpil Arkitekter har bistået med hjælp i alle faserne fra skitseforslag til aflevering. 

Lokation
Størrelse
Status
Kunde
Hasselager
60 m2
Afsluttet
Privat

gangarealer

Da tilbygningens placering var naturligst så tæt på skel som muligt opstår der nogle lidt smalle rum langs enden af tilbygningen. Disse kan,  hvis de tegnes og planlægges godt, benyttes til sekundære funktioner som udebad, leg, ophold oma.
Image
Image

komposition OG MATERIALER

I det færdige projekt består boligen af hovedhus, tilbygning, skur og carport. Bygningskroppene er forskellige i materialitet, så de komplimenterer hinanden uden at være ens. 

lys

En tagudskiftning var unødvendig, men ved ønsket om at åbne op i opholdsrum udførtes to store ovenlysskakte, som kaster lys ind i boligen og åbner op i køkken og stue. 

Image

cykler

Cykler fylder men er omvendt også rare at have. Her har vi integreret og defineret en plads til cyklerne, så der er nemme at få fat på og stille igen. 

Image
Image

træ og tegl

En kombination af træ og tegl skaber kontrast og varme

opholdsrum

Ovenlysskaktene kaster lys ind i boligen. Herudover er der etableret en foldedør mod terrassen ved køkkenet, så rummet kan udvides totalt ved behov

Image