OMBYG

Ombygning gav sammenhæng og lys

I samarbejde med familien, har vi været med fra start til slut på dette projekt, hvor resultatet er blevet en fabelagtig familiebolig med lys, luft og enkle materialevalg. 

 

 

Lokation
Størrelse
Status
Kunde
Birkerød
160 m2
Udført
Privat

Hjerterum

Køkkenet er efter ombygningen blevet husets hjerterum, hvorfra der er åbnet op mod udsigten og haven. Derudover er der fra køkkenet skabt let adgang til boligens førstesal.

Image
Image

Fliser med historie

En helt unik mosaik af farve- og glaseringsprøver fra Royal Copenhagen danner bagvæg ved kogepladerne i det smukke egetræskøkken. 

Dermed bringer fliserne farve, liv og ikke mindst historie ind i boligen. En skøn personlig fortælling og en forfriskende kontrast til det ellers nedtonede og naturlige materialevalg. 

Svævende trapper

Centralt placeret i boligen finder man denne svævende egetræstrappe, som skaber forbindelse til førstesalen.

I dette projekt er trappen blevet et dekorativt element, der opfylder et funktionelt behov. 

Image

Sammenhæng

Boligen har gennemgået en omfattende ombygning, og har fået en helt ny rumdisponering med et lyst, dobbelthøjt rum, der forbinder etagerne og skaber sammenhæng i boligen.

Image

Image

Førstesalen

Synlige hanebånd, brændeovn og smukke lysindfald sætter stemningen på førstesalen af denne villa. Loftet er åbnet op til kip, og der er via ovenlys og kviste skabt mulighed for kontakt til udvendige små tagterrasser og et kig ud over søen.

Bredde egetræsplanker er blevet et gennemgående element, hvis lune tone afgiver varme til rummene, og skaber en god og behagelig atmosfære.

Energirenovering

Udvendigt er huset efterisoleret og beklædt med varmebehandlet grantræ. Taget og samtlige vinduer er udskiftet, så huset nu lever op til de nuværende energikrav.

Huset er kendetegnet ved at være holdt i enkle, naturlige og få materialer. Vindues- og dørpartier er i sort aluminium og tagrender og nedløbsrør er i zink.

Image