OMBYG

STEMNINGSFULDT BADEVÆRELSE 

Hovedidéen bag projektet har været at skabe nutidige og moderne rammer i en høj arkitektonisk kvalitet og med en solid håndværksmæssig tilgang til rammerne for en familie på to voksne og tre børn – alt sammen med udgangspunkt i det eksisterende statslånhus enkle form og materialer.

Huset er energimæssigt opdateret med hulmursisolering, efterisolering af tag og sokkel. Vinduerne er desuden udskiftet til lavenergivinduer med 3-lags glas. 

Varmeforbruget er dermed reduceret ca. fra ca. 29.000 til18.000 kWh/år på trods af de ekstra m2.

Lokation
Størrelse
Status
Kunde
Aarhus
75 m2
Udført
Privat

LYS

I projektet har bearbejdningen af lys været et gennemgående tema. Tilbygningen kobler sig på den eksisterende facade, og der er derfor skabt et naturligt lysindfald her, hvor gammelt og nyt mødes. Udover det naturlige lysindfald understreges materialernes tekstur yderligere, når lyset rammer.

Image
Image

RUM OG STOFLIGHED

I stueetagen har der været behov for at udvide gæstetoilettet med en bruseniche. Hertil er trapperummet inddraget, da en ny trappe er indtænkt andetsteds. 

Badeværelset, der er nordvendt, er defor altid belyst med et køligt blåligt lys, hvorfor det har være et ønske at skabe en materialemæssig varm kontrast ved brug af birkekrydsfinersplader.

LYS

Husets andet badeværelse er beliggende i kælderen, hvilket har givet mulighed for at "lege" med de eksisterende ydervægges naturlige stoflighed. Det giver både karakter og stemning til rummet. 

Image
Image

OMBYGNING MED OMHU

Rum og overgange mellem rummene er særligt understreget i projektet, da det har været et ønske at skabe en glidende opdeling mellem funktioner. Her er et kig fra køkken ind i stuen med kig til haven.