TILBYG

TILBYGNING MED LYS OG PLADS

Det sker engang i mellem, at familien når familien øges, så bliver der mangel på plads i den nuværende bolig. I stedet for at sælge huset, som man er glad for, kan det være en løsning at lave en tilbygning.

Her har vi hjulpet en familie med at få mere plads til hverdagen. I tilbygningen er der skabt rum med masser af lys og højt til loftet. Pladsen er udnyttet bedst muligt, så der ikke spildes penge på unødvendige kvadratmeter.

 

 

Lokation
Størrelse
Status
Kunde
Vejle
90 m2
Udført
Privat

TILFØJELSE OG FORLÆNGELSE

I forbindelse med tegningerne til denne tilbygning kiggede vi på den eksisterende bygningskrop. Vi valgte at lave en tilbygning med samme hældning og samme formsprog, så den ville fungere som en forlængelse af det eksisterende hus.
Image
Image

Overskuelig planløsning

Når man træder ind i den nye del af huset, så møder man et gangforløb, der åbner op mod en lille opholdsstue og terrasse på den venstre langside.

På den modstående langside er der placeret tre værelser som perler på en snor. En simpel planløsning, som giver plads til den hverdag, som familien drømmer om.
Image

Nye opholdssteder

Med opførelsen af den nye tilbygning blev det også muligt at tænke nye udendørs opholdssteder ind. Her ser vi blandt andet, hvordan den ene langside skaber et udhæng og dermed danner en lille, overdækket terrasse til familien.

EN DEL AF DEN OPRINDELIGE BYGNING

På ét af tilbygnings tre værelser er der skabt et lille kig ind til den eksisterende bygning. Her eksponeres de gamle mursten og skaber sammenhæng mellem nyt og gammelt.

Image
Image

Højt til loftet

Den eksisterende bygning på grunden havde en fin planløsning, men der var mange rum på få kvadratmeter, hvilket betød, at der ikke blev lukket så meget lys ind i de mange leverum.

Det blev derfor vigtigt for familien, at den nye tilbygning virkede rumlig, åben og lys. Derfor har vi lavet ovenlys og store vinduespartier i den nye afdeling.
Image

Før og efter

Her ses det, hvordan den nye tilbygning i sortmalet træ står flot som en forlængelse af den eksisterende bygningskrop. Taget har samme hældning og det sorte farvevalg spiller sammen med vinduerne fra den gamle bygning. I forbindelse med tilbygningen valgte vi også at lægge nyt tag på huset.