NYBYG

Sommerhus ved 
dyngby strand

Det hele startede i nabohuset, hvor vi var inviteret til at rådgive omkring mulighederne før et køb. Det endte pudsigt nok med, at det var huset ved siden af, der lokkede.

Selve projektet har omfattet en total ombygning og nyindretning samt tilbygning til et eksisterende sommerhus.  Det færdige hus består nu af to bygningkroppe, der, forskudt af hinanden, skaber flere spændende rum og åbner op mod udsigten og uderummet. 

NORDPIL arkitekter har bistået med hjælp i alle faserne fra skitseforlag til aflevering.

Projektet er vist i Bo Bedre 3.2022 (klik for link) og er desuden indstillet til Renoverprisen 2023 (klik for link)

 

Lokation
Størrelse
Status
Kunde
Dyngby, Danmark
190 m2
Afsluttet
Privat

TIL- OG OMBYG

I planlægningen af til- og ombygningen af sommerhuset har det været vigtigt at opnå den helt rigtige placering, da familien bruger uderummene meget. Huset åbner sig op mod terrassen fra alle centrale opholdsrum, hvilket udvider huset og muligheder for ophold. 

Image
Image

UDSIGT

Beliggenheden helt ned til vandet forpligter, og er her fremhævet ved et kæmpe vinduesparti på 6 m. Vi har yderligere fremhævet udsigten ved at lade gulv gå i et med vinduesramme i bunden.

uderum

Mod vest åbner huset sig op, og der er en stor terrasse, som udvider boligen i de varme måneder og giver mulighed for en god kontakt til udearealerne. Udover tilbygningen er der også lavet et område med udesauna og -bruser på grunden.

Image

KONTAKTEN MELLEM UDE OG INDE

I sommerhuse er det især vigtigt at bearbejde overgange til uderummet, da vi ofte opholder os i sommerhuset i perioder, hvor vi også bruger naturen. 

Image
Image

FACADE

Facaden mod vandet har helt skiftet karakter, men huset er holdt i helt naturlige materialer og med et forenklet materialevalg bestående af sorte trælister, teglsten og glas.Vi synes ikke huset behøver "larme" for meget i disse smukke omgivelser. 

NICHER

Vi arbejder altid indgående med materialers sammenspil med boligens funktioner. Her er der skabt en hyggelig niche i kontakt til stuen, hvor man kan trække sig tilbage i et rum i rummet og nyde udsigten og stilheden.  

Image

DETALJER

Huset er rig på detaljer, hvilket er med til at skabe en arkitektonisk helhed. Her fremhæves mødet mellem nyt og gammelt.

Image