NYBYG

Nyt sommerhus i træ

Her har vi tegnet et nyt sommerhus med referencer til det traditionelle danske sommerhus. Enkelt i materialer og udtryk, men med fine detaljer. Til sommerhusliv hører udeliv, og vi har derfor bestræbt os på at skabe naturlige overgange mellem ude og inde. 

 

 

Lokation
Størrelse
Status
Kunde
Østjylland
76 + 32 m2
Udført
Privat
Image

Sommerhus på budget

Dette nybyggede sommerhus er tegnet og skabt på et forholdsvist lavt budget. Huset bærer derfor præg af en fornuftig tilgang til både formgivning og materialevalg.

Mellemrum

Sommerhuset består af et hovedhus med tilhørende anneks. Mellem de to bygningskroppe er der skabt et overdækket, sydvendt areal, som fungerer som et privat gårdrum mellem ude og inde.

Mellemzonen giver eksempelvis mulighed for at søge skygge, læ og tørvejr... og man kan lade sommernatten blive lang i ly for duggen.
Image
Image

Terrassen

Den store træterrasse fungerer som et forbindende element mellem husets forskellige opholdsarealer - ude såvel som inde. Med direkte udgang fra husets leverum, bliver terrassen, særligt i sommersæsonen, en forlængelse af sommerhusets indvendige rum.
Image

Leverum

Indvendigt i sommerhuset er der valgt praktisk, råt betongulv, hvide vægge og akustikregulerende, varme trælister. Kombinationen af kølige og varme materialer skaber en behagelig atmosfære i rummet.

De store vinduespartier indrammer udsigten til haven og trækker naturen og lyset med ind.

Loft til kip

Udover en større rumfornemmelse, giver loft til kip i dette tilfælde også lysindfald fra oven. Derudover giver den ekstra plads mulighed for at etablere en hems med en ekstra soveplads.
Image
Image

enkelhed

Dette sommerhus er præget af enkelhed i både arkitekturen og i indretningen. Med enkle materialer og gennemførte møbelløsninger, skal der ikke meget til for at skabe et velfungerende og samtidig æstetisk pænt rum.

Udebrus

Til sommerhusliv hører udeliv; på terrassen, i naturen og under udebruseren.
Image