NYBYG

Kulturhus

Mange midtjyske byer er opstået på baggrund af en industri og et erhvervsliv. Tiderne skifter, og i disse år ser man flere steder industrien vokse eller flytte ud af deres nuværende rammer.

Tilbage står reminiscenserne af en historie som har været meddefinerende for stedet og ikke mindst byen. Derfor er det vigtigt at gribe evt. ny brug og transformationer an med respekt for de eksisterende bygninger og ikke mindst fortællingen om stedet. 
I Herning har vi gjort netop dette, og i samarbejde med en visionær bygherre, har vi tegnet et forslag til et sammenbindende element som rummer cafetorv, foyer, aktivitetsgang osv. 

 

 

Lokation
Størrelse
Status
Kunde
Herning
585 m2
Igangværende
Erhverv

æstetik og placering

Via bygningens placering skabes der et nyt gårdrum med mulighed for udeaktiviteter og -koncerter. Da stedet omdannes til kulturhus har det været vigtigt at bygningen dels adskiller sig og skaber blikfang for forbipasserende, mens den samtidig komplimenterer den eksisterende arkitektur. 

Image
Image

materialitet og konstruktion

Bygningens udtryk er et resultat af de konstruktive principper for udvidelsen. De øvrige bygninger er alle fra forskellige årtier og fremstår forskellige i deres udtryk, dog er de tidstypiske og fortæller dermed hver deres historie.
Image

Nye tider

Dette princip forfølges i den nye ankomstbygning, hvor en synlige trækonstruktion tydeligt fortæller om den arkitektoniske brydningstid, vi befinder os i, hvor materialebevidsthed og miljøhensyn vejer nødvendigt tungere og tungere.

sammensmeltning

I overgangen mellem den eksisterende facade og den nye ankomstbygning skabes et mellemrum, der dels leder besøgende til deres respektive områder, og dels tjener som aktivitetsrum til alternative arrangementer.
Image