TILBYGNING

Udvidelse og ombyg

I dette projekt har vi arbejdet tæt sammen med Årslev Kro for at skabe mere sammenhæng imellem grundens eksisterende bygninger og finde plads til 24 nye værelser. 

Da hotellet ligger i en landzone, var det ikke muligt for os at få lov til at tegne en helt ny bygning på grunden. Vi måtte i stedet tænke kreativt og finde nye løsninger, hvorpå de eksisterende bygningskroppe kunne bindes sammen, så hotellet fremstod mere helstøbt og fik plads til endnu flere gæster.

Lokation
Størrelse
Status
Kunde
Aarhus
510 m2
Igangværende
Erhverv

Formsprog

Ved ankomsten til den gamle kro bliver man mødt af et smukt, ældre bindingsværkshus. Dette var en bygningstypologi, som vi ønskede at fremhæve og videreføre gennem arbejdet med ombygningen. Derfor blev løsningen at tilføje en 1. sal med sadeltag og karnapper, som falder godt ind i grundens eksisterende arkitektur.
Image
Image

Udeophold

Ved at tilføje karnapper til den nye 1. sal bliver det muligt for kommende gæster at bestille et værelse med altan mod syd eller tagterrasse mod nord. Her kan gæsterne sidde og nyde henholdsvis morgen- eller aftensolen med en kop kaffe.

Derudover etableres der små terrasser til værelserne i stuen, så de også får mulighed for udeophold.

Trappetårn

For at få plads til 24 nye værelser - uden at ændre på bygningens fodaftryk - blev det nødvendigt at etablere et trappetårn i den vestlige del af værelsesfløjen. Toppen af tårnet er afskærmet med sorte lameller, som står fint sammen med de sorte vinduesbånd på den nye 1. sal.
Image